Cūkgaļas fileja ar ĀBOLIEM un MEDU

Nepieciešams:
Svaiga cūkgaļas fileja, 4 šķēles,
2 vidēji lieli āboli
2 ēdamkarotes medus,
sāls, svaigi malti pipari, olīveļļa.

Pagatavošana.
Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un apcep olīveļļā no abām pusēm. Noņem gaļu no pannas. Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež šķēlītēs un apcep olīveļļā. Gaļu kārto pannā, pa virsu izvieto apceptos ābolus un pārlej ar medu. Pannā ielej aptuveni 1/3 glāzes ūdens, uzliek vāku un liek visu sautēties uz 15-20 minūtēm, līdz gaļa gatava.

Klāt vari sacept krāsnī ceptus kartupelīšus.

Daži padomi par gaļu

  • Neatsaldē gaļu ūdenī – tādā viedā tā zaudē vitamīnus un mikroelementus;
  • Lai vārīta gaļa būtu sulīga, liec to vārīties verdošā ūdenī nevis aukstā;
  • Sautētu gaļu var pagatavot ātrāk, ja mērcei, kurā tā sautējas, pievieno 2 ēdamkarotes etiķa;
  • Ja gaļa tiek cepta cepeškrāsnī, to vajag apliet tikai ar karstu ūdeni vai buljonu. Aplejot ar aukstu ūdeni, tā paliks sīksta.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.