Ceptas BIETES ar FETAS sieru un baziliku

Ceptas bietes ar fetas sieru jeb karstā uzkoda: sarkanbalt…. – gards svētku galda ēdiens!

Sastāvdaļas
– cieti vārītas bietes 2gab, Fetas siers 1 gab, cieti vārīti kartupeļi (pēc izvēles, var arī nelikt), citrona sula, olīveļļa, sāls, pipari, ķiploku sāls vai citas garšvielas pēc izvēles, labi der arī baziliks.

Pagatavošana
– bietes sagriež šķēlēs (aptuveni 0.5-1cm). Apslaka ar olīveļļu, citrona sulu, sāli, pipariem garšvielām pēc izvēles. Liek virsū gabaliņu fetas siera. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā, kamēr bietes mīkstas un ar nedaudz kraukšķīgu garoziņu. Ja vēlas, var likt arī kartupeļus (tad uzkoda būs nedaudz barojošāka), tad pirmo liek kartupeļa šķēli, tad bietes šķēli un tad sieru, pārējie noteikumi paliek tādi paši.
Kad esam secinājuši, ka bietes mīkstas, ņemam ārā no cepeškrāsns, mazliet padzesējam un baudām, pievienojot svaigas salātlapas vai tāpat! Labu apetīti!

Atpakaļ uz – 3 veģetāro ēdienu receptes LIELDIENU svētku galdam

Projekts tapis sadarbībā ar lielāko ekoveikalu tīklu Latvijā – Biotēku, un tā pārstāvēto organiskās pārtikas zīmolu BauckHof. Vairāk par BauckHof vari uzzināt un iegādāties www.bioteka.lv  

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.