BURKĀNU kēkss – SALDĀ un SĀĻĀ versijā

Burkāni ir viens no rudens galvenajiem dārzeņiem, vai ne? Un – tas ir tik universāls, ka der gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. Iepriecini sevi un savējos ar saldu vai sāļu burkānu kēksu! Lai labi garšo!

Šim kēksam ir divas versijas – saldā un sāļā:

Sastāvdaļas saldajam kēksam – 5 palieli burkāni, 1 glāze cukura, 2 olas, 3 ēdamkarotes skābā krējuma, aptuveni 3 glāzes miltu, 2 ēdamkarotes eļļas, vaniļas cukurs, soda. Pildījumam – viss, kas garšo! Piemēram, kokosriekstu skaidiņas, kanēlis, dzērvenes, rozīnes, saulespuķu sēkliņas utt.

Pagatavošana – sarīvē burkānus, lai sanāktu vismaz divas glāzes. Pievieno glāzi cukura, vaniļas cukuru, divas olas, eļļu. Visu samaisa, pievieno dažas ēdamkarotes skābā krējuma un nedaudz sodas. Pēc tam pievieno tās pildījuma sastāvdaļas, kuras kārojas. Beigās pievieno miltus. Cep cepeškrāsnī, 200 grādu karstumā, 45-55 minūtes.

Sāļajai versijai – neliekam klāt cukuru un saldās sastāvdaļas, bet pievienojam rīvētu sieru, sagrieztu desu, žāvētu gaļiņu, papriku, marinētus gurķus, šampinjonus utt.

Atpakaļ uz – Pikanta pupiņu uzkoda un burkānu kēkss

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.