BROKOĻU un bekona salāti ar žāvētām dzērvenēm

Brokoļi ir vieni no visveselīgākajiem dārzeņiem. Šajos salātos tie tiek lietoti svaigā veidā – ļoti gardi, veselīgi un noteikti pamēģināšanas vērti!

Sastāvdaļas: 1-2 brokoļa galviņas, sadalītas rozītēs, bekona šķēlītes (pēc izvēles – vairāk vai mazāk, atkarībā, cik daudz gaļas vēlas). ½ krūze sakapāta sarkanā sīpola, ½ krūze Indijas riekstu (var būt arī valrieksti vai saulespuķu sēklas), ½ krūze žāvētu dzērveņu, majonēze, ¼ krūzes batā vīna etiķa, 2 tējkarotes cukura.

Pagatavošana: Brokoli sadala rozītēs, bekonu apcep uz pannas, nosusina, sagriež, pievieno brokoļiem, liek klāt sīpolu, riekstus vai sēklas, dzērvenes. Citā bļodā sajauc mērci – majonēzi samaisa ar vīna etiķi un cukuru. Mērci lej pāri salātiem, samaisa. Ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm, pasniedz.

Atpakaļ uz – 5 pavasarīgas SALĀTU receptes

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.