Birka: zupa

ZUPAS vasarai – 4 dažādas receptes

Aukstā zupa. Gaspačo. Gaļas okroška. Baltā biezzupa. Gardā melleņu zupa. Lai gan bieži vien ar auksto zupu saprotam vien pierasto biešu–kefīra zupu, šim ēdienam ir daudz vairāk variantu – katrā reģionā to gatavo atšķirīgi, ar tam raksturīgām garšvielām un garšu sajaukumiem, no maigi delikātas līdz neganti asai. Turklāt aukstās zupas var būt ne vien mums pierastās sāļās – gan veģetārās,…

BROKOĻU un Čedara SIERA zupa

Sastāvdaļas 2 ēdamkarotes sviesta 1 sīpols, sagriezts vidējos gabaliņos 2 saspiestas ķiploka galviņas 300g brokoļu, sagrieztu gabaliņos 1 neliela vistas fileja 4 ēdamkarotes miltu 300 ml piena 200 g rīvēta Čedara siera sāls, pipari Pagatavošana Katliņā uz vidējas liesmas izkausē sviestu, un apcep tajā sīpolus, kamēr tie mīksti un caurspīdīgi. Pievieno ķiploku granulas un piparus, tad pievieno vistas fileju, apcep.…

Lapu biešu krēmzupa

Receptes ar lapu bieti. Mangolda krēmzupa. Krēmzupa ar mangoldu. Nepieciešams: 2 lapu biešu ceri, 800ml šķīstošā buljona, 2 sīpoli, 200ml saldā krējuma, 30g kviešu miltu, sviests, rīvēts muskatrieksts, pipari. Pagatavošana: Lapu bietes nomazgā un atdala no kātiņiem. Kātiņus sagriež kubiciņos un ar pusi no lapām pievieno buljonam. Pievieno piparus, muskatriekstus, notīrītus sīpolus un vāra buljonu aptuveni 30 minūtes, tad izņem…

Aukstā tomātu zupa ar baziliku

Nepieciešams: 700g mīkstu, gatavu tomātu; 100g redīsu, sāls, pipari; 260g saldā krējuma, svaigs baziliks; 3 ēdamkarotes Campari, rīvēts Parmesan siers. Tomātus nomazgā, sakuļ biezenī un izberž caur sietu lai atdalītu mizu un sēklas. Tomātu biezeni ielej mikserī. Redīsus nomazgā, sarīvē un pievieno tomātu biezenim. Tomātu biezenim pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā. Gatavā zupā iemaisa Campari un…

Borščs jeb BIEŠU zupa

Borščs. Boršča recepte. Biešu zupa. Biešu zupas recepte. Nepieciešams: 500g vārītu biešu (nopērkamas gandrīz katrā lielveikalā); 200g kūpinātas cūkas krūtiņas; 200g liellopu šķiņķa; 200g burkānu; 2 vidēja lieluma sīpoli; 5 ķiploka daiviņas; 4 kartupeļi; 250g skābu kāpostu; Sāls, pipari, zaļumi, tomātu pasta, eļļa, 1 lauru lapa un cukurs. Pagatavošana Izvēlies palielu katlu, salej ūdeni un sāc vārīt. Gaļu sagriez kubiciņos…