Tag: zivs

Īpašie GARNEĻU salāti

Šos salātus gatavoju ne tikai svētku dienās, bet arī reizēs, kad gribās sevi un savus tuvākos iepriecināt ar kaut ko īpašu. Ceru, ka garšos arī jums!

3 GRILĒTAS ZIVS RECEPTES

Ir vasaras pats vidus. Šis ir laiks, kad vēl joprojām vakari ir gari un gaiši, laiks ir silts un tīkams, kas, protams, nozīmē vienu – dārza ballītes, svētkus un vienkāršas pasēdēšanas. Un kas gan tā par vasaru bez grilētiem gardumiem, vai ne? Ja arī tev grilēta gaļa pēc jūnija svētkiem jau ir apnikusi, piedāvājam tev gardas marinādes receptes grilētai zivij!

Ceturtdiena – zivju diena. 4 garšīgākās zivis

Zivju ēdienu receptes. Kāda zivs garšīgāka? Reņģes. Lasis. Tilapija. Līdaka. Ikviena no mums zina, ka ēst zivis ir veselīgi. Bet gribētos, lai tas ir arī garšīgi. Tieši tāpēc espati.lv apkopoja četru dažādu sieviešu viedokļus par to, kādas zivis ir garšīgākās. Lūk, kas no tā sanāca.

Uzmanību – periskopā paltuss!

Paltusu noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Nomizo sīpolu un sagriež kubiņos. Izkausē sviestu un apcep tajā sīpolu. Paltusu liek katlā, pielej baltvīnu, vermutu un sautē 10-15 minūtes. Izņem zivi no katla un noliek siltumā. Buljonam pievieno krējumu, sinepes un vāra. Pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar kartupeļu biezeni, salātiem.

LAŠA un AVOKADO salāti – gardi, viegli, veselīgi

Sastāvdaļas: 400g jūras foreles vai laša filejas bez asakām un ādas; Svaigi spiesta citronu sula (aptuveni no pusotra citrona) 1 gatavs avokado; 130g balto šampinjonu; Nedaudz salātu lapas; 1 miltains tomāts; 1.2 tējkarote sarkano piparu; Svaigas piparmētru lapiņas. Melnās olīvas bez kauliņiem.sāls; pipari; Pagatavošana: Zivs fileju sagriež mazos gabaliņos un ieliek lēzenā traukā. Viegli apsāla, uzkaisa piparus un apslacina ar…

Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…

Vakariņām – romiešu salāti ar lasi

Salāti ar lasi. Piedāvājam Tev ideju pirmdienas vakariņām – pāris sastāvdaļām, piemēram, romiešu salātiem, visticamāk būs jāaizdodas pakaļ uz Stockmann, taču pati pagatavošana nav sarežģīta. Sastāvdaļas 1 cers romiešu salātu; 100g. mazsālīta laša; Zaļās olīvas.