Lai arī daudziem no mums varētu likties, ka Latvijā ir pieejams visai niecīgs zivju un…
Birka: zivis
Katra no mums kaut reizi dzīvē noteikti ir aizdomājusies – kā zaudēt svaru? Lūk atbilde…
Šoreiz espati.lv tev piedāvā četras receptes ar mencu, kas noderēs kā ikdienā, tā svētku galdam!
Zivju ēdienu receptes. Kāda zivs garšīgāka? Reņģes. Lasis. Tilapija. Līdaka. Ikviena no mums zina, ka ēst zivis ir veselīgi. Bet gribētos, lai tas ir arī garšīgi. Tieši tāpēc espati.lv apkopoja četru dažādu sieviešu viedokļus par to, kādas zivis ir garšīgākās. Lūk, kas no tā sanāca.
Zivju ēdieni. Kāpēc jāēd zivis. Lai gan vairākums no mums jau paspējuši piemirst padomju laika skarbo realitāti, dažas lietas šai režīmā nemaz nebija tik peļamas. Nu kaut vai tradīcija ceturtdienās sabiedriskajās ēstuvēs pasniegt zivju ēdienus.
Paltusu noskalo aukstā ūdenī, nosusina. Nomizo sīpolu un sagriež kubiņos. Izkausē sviestu un apcep tajā sīpolu. Paltusu liek katlā, pielej baltvīnu, vermutu un sautē 10-15 minūtes. Izņem zivi no katla un noliek siltumā. Buljonam pievieno krējumu, sinepes un vāra. Pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar kartupeļu biezeni, salātiem.
Katram dzīvē pienāk brīdis, kad ciemiņi uzrodas pilnīgi negaidīti. Ja tas ir zvans pie durvīm, tu ar tīru sirdsapziņu varētu piedāvāt arī aizvakardienas cepumus un tēju, tā teikt – “piedodiet, tiešām negaidīju”. Tomēr ja telefonā atskan – “būsim pēc stundas”, tas nozīmē, ka joki mazi un ar cepumiem vien cauri netiksi. Tātad nepieciešama viena fiksā recepte, te tā būs.
Sastāvdaļas: 400g jūras foreles vai laša filejas bez asakām un ādas; Svaigi spiesta citronu sula (aptuveni no pusotra citrona) 1 gatavs avokado; 130g balto šampinjonu; Nedaudz salātu lapas; 1 miltains tomāts; 1.2 tējkarote sarkano piparu; Svaigas piparmētru lapiņas. Melnās olīvas bez kauliņiem.sāls; pipari; Pagatavošana: Zivs fileju sagriež mazos gabaliņos un ieliek lēzenā traukā. Viegli apsāla, uzkaisa piparus un apslacina ar…
Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…