Birka: virtuves padoms

8 kļūdas virtuvē un padomi, kā tās novērst

Šoreiz espati.lv ir apkopojusi tās tipiskākās kļūdas, kas visbiežāk atgadās darbojoties virtuvē, kad ēdiens it kā nesanāk gluži ārā metams, taču tam ir kādi būtiski defekti – garšā, izskatā, u.c. Ja tā ir atgadījies arī ar tevi, tad zini, reizēm defektus ir iespējams ne tikai novērst, bet arī pārvērst efektos!

Virtuves padoms. Šoreiz par saldētavu

Daudz ilgāk dažādus produktus var uzglabāt saldētavā. Tomēr ne jau mūžīgi –arī šādi glabātajai pārtikai ir savs realizācijas termiņš. Turklāt, lai saldētajiem produktiem nebojātos garša un izskats, jāievēro daži nosacījumi. * Ievietojot saldētavā jaunus produktus, dari to pamazām – ne vairāk kā 3 līdz 5 kilogramus vienā kamerā vienlaikus. Citādi produkti sasals pārāk lēni, veidojot ledus kristālus. * Tā paša…

Virtuves padoms. Kā un cik ilgi uzglabāt produktus ledusskapī

Kopš protam izmantot elektrību, ledusskapis kļuvis par vienu no lielākajiem mājsaimnieces ieguvumiem. Piens un gaļa svaiga, zaļumi nesavītuši… Mūsu vecvecmāmiņas par to varēja tikai sapņot. Tomēr arī ledusskapī produktiem ir savs realizācijas termiņš un noteikumi, kā tos uzglabāt pareizi. * Lai gan ledusskapis ļauj nesaldētu pārtiku uzglabāt ilgāk, ieteicams krājumus apēst aptuveni nedēļas laikā. Tas ir gan drošāk veselībai, gan…

Virtuves padoms. Mājās gatavota majonēze

Majonēzes recepte. Lai gan esam pieraduši iepirkt burciņas un paciņas ar gatavu majonēzi, diemžēl veikala plauktos atrodamajai majonēzei ir pārāk daudz dažādu, neveselīgu piedevu. Arī garšo tā savādāk, nekā īstai majonēzei pieklātos. Pamēģini to uzmeistarot pati! * Lai majonēze izdotos, visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā – tāpēc, pirms ķeries pie darba, uz laiciņu visus produktus izņem no ledusskapja. Lai sasilst.…

Virtuves padoms. Kā gatavosim?

Ko nozīmē blanšēt un ar ko atšķiras tvaicēšana no sautēšanas vai vārīšanas? To der zināt, pat ja dažus no aprakstītajiem gatavošanas paņēmieniem savā virtuvē izmantot negrasies.