Meksikas virtuves ēdienu recepšu konkurss!
Birka: tomātu zupa
Šī ir ātra un vienkārši pagatavojama tomātu zupa, kas, papildināta ar tik vērtīgajām godži ogām!
Šo zupu iesaku visiem Valentīna dienas svinētājiem tās krāsas dēļ, jo mīlestība vienmēr ir ugunīgi sārta, kā arī tās sastāvdaļu dēļ – tomāti, cik man zināms, tiek uzskatīti par visai ietekmīgiem afrodiziakiem, tāpat arī pievienotās garšvielas.
Nav labāka gadalaika virtuves priekiem kā vasara. Un nav labākas garšas par dillēm pārkaisītiem jaunajiem kartupelīšiem, tikko no dobes rautiem kraukšķīgiem gurķiem vai kūpošām cūku pupām ar kefīra glāzi. Tomēr, kad vienkāršās vasaras garšas jau esi piesātinājusies, laiks šos lieliskos produktus pagatavot sarežģītākās receptēs.
Nepieciešams: 700g mīkstu, gatavu tomātu; 100g redīsu, sāls, pipari; 260g saldā krējuma, svaigs baziliks; 3 ēdamkarotes Campari, rīvēts Parmesan siers. Tomātus nomazgā, sakuļ biezenī un izberž caur sietu lai atdalītu mizu un sēklas. Tomātu biezeni ielej mikserī. Redīsus nomazgā, sarīvē un pievieno tomātu biezenim. Tomātu biezenim pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un sablenderē viendabīgā masā. Gatavā zupā iemaisa Campari un…