Birka: taukvielas

SVIESTS, MARGARĪNS un AUGU TAUKI – kas ir kas?

Aicinājām uztura speciālisti un uztura zinātnieci Gitu Ignaci viest skaidrību jautājumā, ko tad īsti mūsdienās satur produkti, kurus tirgo kā sviestu un margarīnu, kas ir augu tauki un augu eļļa, ko tad labāk izvēlēties, un kādēļ?

Produkts, bez kura virtuvē neiztikt – eļļa

Gan garšā pikanta, gan neuzkrītoši maiga, lēta vai nesaprātīgi dārga. Eļļas var būt tik dažādas, tomēr virtuvē neaizstājamas. Neviena prasmīga saimniec nevar iedomāties savu darbošanos bez pāris kārtīgām pudelēm eļļas.

Garšīgi padomi. Šodien – garšaugu sviests

Zaļumu sviests. Garšaugu sviests. Sviests ar zaļumiem. Anšovu sviests. Apelsīnu sviests. Klasisks garšaugu sviests. Paldies tiem, kuri raksta mums atzinīgus vārdus par gardajām receptēm un apetītlīgajām bildēm 🙂 Lai tavi pavārmākslas šedevri izdotos vēl garšīgāki un saimniekošana virtuvē būtu vēl patīkamāka, no šodienas uzsākam publicēt arī dažādus mazus padomiņus.Šajā reizē – kā padarīt tik ierasto sviestiņu interesantāku. Aromātisks sviesta pikucis,…