Birka: risoto

Gardi un veselīgi RĪSU ĒDIENI – 4 receptes iedvesmai

Rīsu ēdieni. Dažādi apstrādāti rīsi. Rīsu veidi. Indiešu rīsi. Plovs. Rīsu sacepums. Rīsu kūka. Mazie baltie (un dažkārt arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir tik universāli, ka nenopriecāties. No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, sāļus un saldus ēdienus, pat tortes un pīrādziņu pildījumu. Veiklie austrumnieki no rīsiem māk pagatavot arī makaronus. Turklāt, ja vien neaizrausies…

Brīvdienu recepte – zaļais RISOTO ar GARNELĒM

Sastāvdaļas: 1 sīpols 1 ķiploka daiviņa 6 ēdamkarotes eļļas 400g apaļgraudu rīsu 1250ml vāroša gaļas buljona 500g spinātu 150g izlobītu zaļo zirnīšu 50g sviesta 40g Parmezāna siera lobītas, vārītas garneles. Pagatavošana: Sīpolu un ķiploku sakapā un apcep 6 ēdamkarotēs eļļas caurspīdīgus. Pievieno rīsus, nedaudz pasautē un pielej vienu zupas kausu buljona. Pakāpeniski pievienojot pārējo buljonu, rīsus vārā aptuveni 20 minūtes.…