Birka: recepte

Cūkgaļas fileja ar ĀBOLIEM un MEDU

Nepieciešams: Svaiga cūkgaļas karbonāde, 4 šķēles, 2 vidēji lieli āboli 2 ēdamkarotes medus, sāls, svaigi malti pipari, olīveļļa. Pagatavošana. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un apcep olīveļļā no abām pusēm. Noņem gaļu no pannas. Ābolus nomizo, izņem serdi, sagriež šķēlītēs un apcep olīveļļā. Cūkgaļas karbonādi kārto pannā, pa virsu izvieto apceptos ābolus un pārlej ar medu. Pannā ielej aptuveni 1/3…

Humoss pašas spēkiem

Humoss ir ļoti populārs ēdiens Izraēlā, Ēģiptē, Grieķijā, Itālijā, Spānijā un daudzās citās Tuvo Austrumu un Vidusjūras valstīs. Tas tiek gatavots no vārītiem turku zirņiem, sezama eļļas un garšvielām. Jau kādu laiku humosu var iegādāties arī Latvijas veikalos, tomēr, ja tev patīk darboties virtuvē, to var mēģināt pagatavot arī pati. Nepieciešams: 600g turku zirņu 5 ēdamkarotes tahini (sezama sēklu pasta)…

Salsa ar kukurūzas čipsiem

Nepieciešams: 400g mīkstu, gatavu tomātu; 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, sāls, pipari; Neliela selerijas sakne, ½ zaļās paprikas, svaigs baziliks; 2 ēdamkarotes olīveļļas, 1 pētersīļa sakne, kukurūzas čipsi. Tomātus nomazgā, applaucē ar verdošu ūdeni, sagriež gabaliņos un liek mikserī. Ķiploku izspiež caur spiedi un pievieno tomātiem. Pievieno olīveļļu, sāli, piparus un sablenderē viendabīgā masā. Sīpolu, papriku sakapā. Seleriju un pētersīli…

Pasta jeb MAKARONI – ar gaļu, sieru vai jūras veltēm

Vispirms par pašu nosaukumu – makaroni. Ja pazīsti kaut vienu itālieti, tad zini, ikreiz, kad gardo miltu izstrādājumu šādi nosauksi, tiksi kaislīgi izlabota. Īstais vārds ir pasta. Jebkurš itāļu virtuves speciālists pateiks, ka šādi (par makaroniem) tiek dēvēts tikai viens pastas veids. Pasta jeb makaroni ir ēdiens ar bārdu. Tā vēsture mērāma tūkstošos gadu un par radītāju godu cīnās vairākas…

Piektdienai – pikanta pupiņu uzkoda un burkānu kēkss

Vakar no espati.lv lasītājas uwas saņēmām brīnišķīgu burkānu kēksa recepti un nolēmām, ka šovakar tā būs jāizmēģina. Kā arī – vienkārši pagatavojama pikanta uzkoda. Pikantā pupiņu uzkoda Lai pagatavotu pikantu uzkodu, nebūt nav vajadzīga gaļa, to pilnvērtīgi aizstās visparastākās marinētās pupiņas. Neskaitot garšu, šai receptei ir vēl arī citas labas īpašības – tās pagatavošana taupīs tavu laiku, un pats galvenais,…

5 idejas ĀTRĀM vakariņām, kad esi nogurusi

Ja apnicis pārtikt no pusfabrikātiem un lielveikalu kulinārijas piedāvājuma, tev nepieciešamas vienkāršas un ātri pagatavojamas receptes. Jo kam gan pēc pilnas darbadienas ofisā gribas pavadīt vēl otru maiņu mājās pie plīts? Dārgās stundas, kas atliek pēc darba, labāk veltīt atpūtai, sarunām ar vīru un bērniem vai citai tīkamākai nodarbei.

Mazās garšas baudas attiecībās

Kopš zināms, ka ceļš uz vīrieša sirdi ved caur viņa vēderu, daudzām dāmām rodas jautājums: “Kā lai sieviete zina ko gatavot?” Un šeit būs atbilde… www.askmen.com apgalvo, ka katrai dāmai jāiemācās pagatavot divas lietas. Pirmkārt, noteikti jāuzzin, kāds bija viņas mīļumiņa mammas gatavotais mīļākais ēdiens. Ne tikai jāiemācās to pagatavot tik labi kā māmiņai, bet jācenšas to pārspēt. Otrkārt, dāmai…