Birka: pipari

Trešdienas recepte: Ceptas selerijas

Selerijas nomazgā, notīra, nolauž kātus, noņem dzīslas, apgriež lapas. Garos kātus pārgriež uz pusēm. Notīra un saspiež ķiploku. Rokforas sieru sajauc ar sviestu, sāli un ķiploku viendabīgā masā, iepilda seleriju kātos. Seleriju lapas sasmalcina un kārto uz kātiem. Katru kātu ietin folijā – ar spožo pusi uz iekšu un cieši saspiež. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 225C temperatūrā aptuveni 30-40 minūtes.

Garšvielas siltumam

Zini, kā mainās ēdiena garša, ja tam pievieno citādas garšvielas? Ar tām var radīt svētku noskaņojumu, var pavedināt mīļoto vīrieti, bet var arī pilnībā sabojāt izcilus produktus. Tāpēc esi radoša un arī zinoša garšvielu izvēlē. Ziemas mēnešos paeksperimentē ar garšvielām, kas silda pat tad, ja ēdiens atdzisis.