Smiltsērkšķu salsas mērce kalpos kā neparasti gards papildinājums visdažādākajiem siltajiem un aukstajiem ēdieniem un uzkodām.
Birka: mērces
Pareizi piemeklēta mērce vai neparasta piedeva ierastam ēdienam var pārvērts garlaicīgu maltīti par izsmalcinātu gastronomisku baudījumu. Nebaidies eksperimentēt, savienojot it kā nesaderīgus produktus, jo tikai meklējumos dzimst gardas kulinārijas baudas.
Salātu mērču un dresingu gatavošana ir kā mistisks rituāls. Ne velti lielos augstas klases restorānos ir pat īpašs pavārs, kas nodarbojas tikai ar mērču gatavošanu.
Majonēzes recepte. Lai gan esam pieraduši iepirkt burciņas un paciņas ar gatavu majonēzi, diemžēl veikala plauktos atrodamajai majonēzei ir pārāk daudz dažādu, neveselīgu piedevu. Arī garšo tā savādāk, nekā īstai majonēzei pieklātos. Pamēģini to uzmeistarot pati! * Lai majonēze izdotos, visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā – tāpēc, pirms ķeries pie darba, uz laiciņu visus produktus izņem no ledusskapja. Lai sasilst.…
Pašas gatavotas MĒRCES – noderēs gan gaļai, gan citiem ēdieniem!