Birka: ledus

Virtuves padoms. Šoreiz par saldētavu

Daudz ilgāk dažādus produktus var uzglabāt saldētavā. Tomēr ne jau mūžīgi –arī šādi glabātajai pārtikai ir savs realizācijas termiņš. Turklāt, lai saldētajiem produktiem nebojātos garša un izskats, jāievēro daži nosacījumi. * Ievietojot saldētavā jaunus produktus, dari to pamazām – ne vairāk kā 3 līdz 5 kilogramus vienā kamerā vienlaikus. Citādi produkti sasals pārāk lēni, veidojot ledus kristālus. * Tā paša…

Atsvaidzinošs saldējums no gurķiem

Saldējums no sulām? Mūsdienās ar to vairs nevienu pārsteigt nav iespējams. Katrā kioskā ir iespējams iegādāties saldējumu no saldētas zemeņu, apelsīnu vai citas sulas. Bet ko jūs teiktu par saldējumu no gurķu sulas? Tas noteikti vairs nav banāli, un izklausās pat neticami. Tomēr tā ir taisnība un šo brīnumu sauc par Pickle Sickle. Ideja par gurķu sulas sasaldēšanu uzņēmuma izveidotājam…

Iedvesmojošais ledus

Viena no pašlaik modernākajām tendencēm, kā pasniegt alkoholiskus dzērienus, ir pievienot tiem ledus gabaliņus, kas veidoti, ūdenī sasaldējot augus, garšvielas vai augļu sulas. Tru – izcils Čikāgas restorāns – radījis savu Manhattan kokteiļa interpretāciju – salda vermuta glāzi piepildot ar ledus gabaliņiem, kas ietvēruši sevī kanēli un kaltētus ķiršus. Pielejot šim kokteilim burbonu (amerikāņu viskiju), ledus gabaliņi kūst, un dzēriens…