Klāt ir plūmju laiks! Piedāvājam tev 4 gardas receptes, kurās plūmes, protams – galvenajā lomā! Pārsteidz sevi, ģimeni un draugus!
Birka: kūkas
Auzu pārslu cepumi. Auzu pārslu cepumi ar žavetiem augļie, riekstiem, sēklām un šokolādi.
Ābolu drumstalkūka. Ābolu ievārījums ar iebiezināto pienu. Ābolu-maizes pudiņš.
Maize. Maizes cepšana. Maizes receptes. Banānu maize. Olīvu maize. Šokolādes-cukini maize.
Tik silts, pazīstams un ar bērnības garšu. Tāds ir kakao. Īstais dzēriens pavasara dzestrajiem vakariem. Pazīstams un tomēr svešinieks – kakao, līdzīgi kā daudzi citi Amerikas produkti, ir iekarojis mūsu sirdis jau vairāku gadsimtu garumā. Tas kļuvis tik ierasts un šķiet pat mazliet dīvaini, ka kakao pupiņas neaug latvieša piemājas dārziņā.
Dažbrīd šķiet, ka pat centrālā apkure tā īsti nespēj piesildīt māju. To var vienīgi siltu cepumu smarža, kad līdz ar karstā gaisa mutuli, kas izplūst, atveroties krāsns mutei, mājās ienāk arī omulīga atmosfēra un mājīguma smarža.
Mazie kēksiņi, ko angļi bauda pie tējas, ir gluži vai šīs nācijas klasika. Nedaudz demokrātiskāku, bet ne mazāk gardu to padarījuši amerikāņi, kuri mafinus uzskata par savu nacionālo gardumu. Un nu, domājams, arī mēs, latvieši, esam nobrieduši, lai ķertos klāt sīciņo, supergardo kēksiņu cepšanai un, kas vēl svarīgāk, baudīšanai.
Kāds gan būtu rīts bez tasītes aromātiskas kafijas?! Un kāda būtu pēcpusdienas klača draudzeņu lokā bez smalkmaizītes un tasītes karsti kūpošā, aromātiskā dzēriena. It kā nemanāmi, it kā sīkums, taču bez kafijas mūsu ikdiena nav iedomājama.