Birka: graudi

Diedzēti GRAUDI un SĒKLAS – tavai enerģijai un skaistumam!

Diedzēšana. Graudu diedzēšana. Sēklu diedzēšana. Diedzējumi. Diedzēti asni un graudi ir maza, bet efektīga vitamīnu esence, ko saņem organisms. Tajos ir virkne dažādu vitamīnu, daudz bioloģiski aktīvu vielu, kam piemīt antioksidantu darbība. Diedzēti graudi un asni, pavasarim nākot, dod mundrumu, stiprina imūnsistēmu, aizsargā asinsvadus, uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli. Lai saglabātu visus bioloģiski vērtīgos komponentus, ne diedzētus asnus, ne…

Saskaņā ar dabu – biopārtika

Biopārtika, ekoprincipi… Mūsu ikdienā ienākuši jauni termini, kas agrāk šķita nevajadzīgi un lieki. Modernā pasaulē, kur tomātus un gurķus audzē stikla vatē, bet vistas ēd hormonus un antibiotikas un aug neticamos ātrumos, aizvien vairāk cilvēku ilgojas pēc vecajām, labajām lietām. Pēc augļa un dārzeņa, kas redzējis sauli un guvis spēkus zemes dzīlēs, pēc grauda, kurš nav apbārstīts pesticīdiem. Pēc vienkāršas,…

Gardi un veselīgi RĪSU ĒDIENI – 4 receptes iedvesmai

Rīsu ēdieni. Dažādi apstrādāti rīsi. Rīsu veidi. Indiešu rīsi. Plovs. Rīsu sacepums. Rīsu kūka. Mazie baltie (un dažkārt arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir tik universāli, ka nenopriecāties. No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, sāļus un saldus ēdienus, pat tortes un pīrādziņu pildījumu. Veiklie austrumnieki no rīsiem māk pagatavot arī makaronus. Turklāt, ja vien neaizrausies…