Birka: garšvielas

8 garšvielas, kas UZLABOS gan ēdienu, gan arī tavu VIELMAIŅU

Garšvielas spēj ne tikai bagātināt ēdienu, bet arī veicināt un uzlabot vielmaiņu, palīdzēt sasniegt vēlamo svaru. Izklausās pēc skaistas pasakas? Taču tā ir patiesība – regulāri lietojot konkrētas garšvielas, tām piemīt arī ārstnieciskas īpašības. Kādas? Par to šoreiz!

STĒVIJA tievētājas ēdienkartē

Ko tu zini par stēviju? Šoreiz skaidrosim, kas ir stēvija, ko ņemt vērā to lietojot, un kādēļ tā ir tik ieteicama tām, kuras vēlas iegūt tik kārotās ķermeņa aprises!

Aromatizētā EĻĻA un ETIĶIS – pagatavo pati!

Aromatizētās eļļas un etiķi ir viegli pagatavojami, var būt ļoti daudzveidīgi, kā arī ir plaši izmantojami visdažādākajos kulinārijas meistardarbos. Pašas pagatavota aromatizētā eļļa vai etiķis būs noderīgs ne vien pašai, bet var kalpot arī kā laba dāvana mammai vai draudzenei, kura mīl rosīšanos virtuvē, Ziemassvētkos! Piedāvājam tev sešas receptes – izmēģini arī tu!

Iepazīsti SOJAS dažādību – 6 labas receptes

Sojas pupiņas ir pavisam necilas pēc izskata, tomēr pārstrādes rezultātā, no tām iegūst daudz un dažādus pārtikas produktus – kopumā pat vairāk kā 100! Sojas siers – tofu – ir īpaši iecienīts, jo ir viegli pielāgojams dažādām receptēm, un satur maz kaloriju. To var lietot gan kā saldo, gan sāļo piedevu. Sojai piemīt lieliskas īpašības, lai aizstātu gaļu. Speciāli sojas…

GARŠVIELAS tavā virtuvē – mazais CEĻVEDIS

Bez garšvielu klātbūtnes nav iedomājams neviens ēdiens. Tās piešķir neatkārtojamu garšu, izvilina no tā neatklātas nianses. Pareizi kombinētas garšvielas ar gatavojamo maltīti un arī savā starpā, rada nevainojamu saspēli.

Diedzēti GRAUDI un SĒKLAS – tavai enerģijai un skaistumam!

Diedzēšana. Graudu diedzēšana. Sēklu diedzēšana. Diedzējumi. Diedzēti asni un graudi ir maza, bet efektīga vitamīnu esence, ko saņem organisms. Tajos ir virkne dažādu vitamīnu, daudz bioloģiski aktīvu vielu, kam piemīt antioksidantu darbība. Diedzēti graudi un asni, pavasarim nākot, dod mundrumu, stiprina imūnsistēmu, aizsargā asinsvadus, uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli. Lai saglabātu visus bioloģiski vērtīgos komponentus, ne diedzētus asnus, ne…

KANĒĻA izteiksmīgais valdzinājums – 5 aromātiskas receptes

Kanēlis. Karstvīns ar kanēli. Kanēļa kafija. Kotletes ar kanēli. Karstie āboli ar kanēli. Diez vai var atrast vēl izteiktāku garšvielu ziemai kā kanēlis. Tas uzreiz rada siltuma un svētku sajūtu telpā, kurā ienests. No kanēļa tiek izmantota miziņa, un tā patīkamā smarža izraisa cilvēkos omulības sajūtas.

Melnā sāls – ar ugunskura dūmu smaržu

Sāls var būt ne tikai rupja, smalka maluma, jūras un jodēta – vienmēr tik ierasti kristāliņi bez smaržas un jebkādiem garšas pārsteigumiem. Senajā Krievijā un atsevišķās Skandināvijas zemēs kopš viduslaikiem pazīstama melnā sāls – ar īpašu garšu un smaržu.

Garšaugi

Garšaugi ir ļoti būtiski ēdiena gatavošanas procesā, bez tiem būtu diezgan grūti iedomāties darbošanos virtuvē. espati.lv tev pastāstīs par garšaugiem, kas lieliski iederas jebkurā virtuvē un bagātina dažādu ēdienu garšu. Īpaši vērtīgi, ja vari tos iegādāties un izmantot svaigus!