Birka: ēdiens

21. gadsimts – kuņģa draugs vai ienaidnieks?

Ir 21. gadsimts. To aptver ne tikai prāts – apzinās arī mūsu organisms. Ja prasām, lai tas pielāgojas šiem, brīžiem tik vētrainajiem apstākļiem, pamata nosacījums ir tajā ieklausīties un vajadzības gadījumā paiet solīti pretim. Pat ārsti atzīst, ka aktīvam mūsdienu cilvēkam būtu neprāts pieprasīt striktu ēšanas režīmu – piecas reizes dienā konkrētos laikos, ēdienkartē iekļaujot un no tās izsvītrojot labos…

Uzturs, kas liks tavai sirdij… nepukstēt

Rietumu sabiedrības ēšanas paradumi par trešdaļu palielina infarkta risku. Zinātnieki no McMaster (Ontario, Kanāda) universitātes ir atklājuši sakarību starp infarkta izraisīšanās biežumu un slimnieku ēdienkarti. Rietumu diētas pamatā ir liels daudzums gaļas un tās subproduktu, trekni, cepti produkti un produkti ar lielu sāls un cukura daudzumu, kas par 30% palielina infarkta risku. Izanalizējot vairāk kā 52 valstu iedzīvotāju ēšanas paradumus…