Birka: deserts

Biezpiena un ĀBOLU plācenīši ar ĶIRŠU ievārījumu

Biezpiena plācenīši. Biezpiena – ābolu plācenīši. Nepieciešams: 700g pilnpiena biezpiena; 2 olas, 8 ēdamkarotes miltu, 3 ēdamkarotes vaniļas cukura, kanēlis, piens; sarīvētas citrona miziņas, 1 skābs ābols, eļļa, pūdercukurs. Pagatavošana: Lielā bļodā saspaida biezpienu, piesit olas. Biezpiena masai pievieno miltus, pienu un maisa, līdz tā kļūst viendabīga. Piena un miltu daudzumu izvēlas atkarībā no biezpiena masas biezuma. Tā nedrīkst būt…

Saulīte uz šķīvja

Jo tuvāk pavasaris, jo vairāk organisms brēc pēc vitamīniem. Tāpēc teju vai nacionālā ziemas augļa statusu ieguvis dienvidnieks – apelsīns. Kopā ar saviem radiniekiem – greipfrūtiem, mandarīniem, citroniem u. c. – tas priecē gan acis, gan garšas kārpiņas. Turklāt ir arī pilns ar vitamīniem un minerālvielām. Ziemas tumšajos vakaros, kad tik ļoti pietrūkst gaismas, tāda oranža apelsīna vai greipfrūta ripiņa…

TIRAMISU kūka

Kā pagatavot tiramisu, ir dažādas versijas. Vieni izmanto cepumiņus “dāmu pirkstiņi”, citi dod priekšroku biskvītiem. Kafijai vieni dod priekšroku pievienot Amaretto, savukārt citi – konjaku, rumu vai abus divus. Šeit – mūsu variācija par tēmu. Sastāvdaļas 4 ēdamkarotes rīvētas šokolādes 4 olu dzeltenumi; 2 ēdamkarotes medus; 1 ēdamkarote cukura; 300g. mīkstā Mascarpone siera vai créme double; 2 olu baltumi; 2…

Piektdienas baudai – vīna deserts

Sastāvdaļas 240ml sarkanvīna; 360ml ābolu sulas; 70g cukura; 1 kanēļa standziņa; 70g kartupeļu cietes; 4 olu baltumi; 200g ķiršu. Pagatavošana Uzkarsē sarkanvīnu kopā ar 2/3 sulas, cukuru un kanēli. Kartupeļu cieti iejauc atlikušajā sulā, maisot pievieno karstajam vīnam un vēlreiz visu vāra. Olu baltumus saputo putās un iemaisa vīna krēmā, krēmu vēlreiz uzkarsē. 3/4 ķiršus nomazgā, iztīra no kauliņiem un…