Negādīti viesi – kā rīkojamies?
Birka: ballīte
Piedāvājam tev septiņas idejas tematikai, vietas izvēlei, ģērbšanās stilam jeb dress code, aktivitātēm viesiem un citām svarīgām lietām, lai izdodos neaizmirstama vasaras ballīte!
Gada nogale tradicionāli ir svinību un kopā sanākšanu laiks. Un, iespējams, arī tavs uzņēmums svinēs svētkus kopā. Tā ir iespēja labi pavadīt laiku kopā ar kolēģiem un priekšniecību. Kā arī neformālā atmosfērā noslēgt gadu un smelties iedvesmu jaunam darba posmam. Tomēr nereti gadās, ka darba svinības izvēršas ne tik labi kā plānots un pozitīvo emociju vietā, rīts pēc ballītes sākās…
Zemeņu Daikiri, Zemeņu Margarita, Caipirinha (kaipirinja), Summer freshness,
Vakariem kļūstot pelēkākiem, gribas gaišas emocijas. Tās vislabāk gūstamas jautrā kompānijā. Tāpēc, pat ja brīvdienas sola lietainas un vējainas, neplāno tās pavadīt vienatnē. Uzaicini labu draugu kompāniju.
Esi ieplānojusi vakariņas ar draugiem, bet nezini, ar ko viņus varētu uzcienāt? Vai arī ideju ir daudz, bet tas nozīmētu veselu dienu virtuvē? Slavenais britu pavārmākslas spīdeklis un šovu zvaigzne Džeimijs Olivers piedāvā tev dažus padomus un receptes.
Viena no pašlaik modernākajām tendencēm, kā pasniegt alkoholiskus dzērienus, ir pievienot tiem ledus gabaliņus, kas veidoti, ūdenī sasaldējot augus, garšvielas vai augļu sulas. Tru – izcils Čikāgas restorāns – radījis savu Manhattan kokteiļa interpretāciju – salda vermuta glāzi piepildot ar ledus gabaliņiem, kas ietvēruši sevī kanēli un kaltētus ķiršus. Pielejot šim kokteilim burbonu (amerikāņu viskiju), ledus gabaliņi kūst, un dzēriens…
Pamatdzēriens – liķieris Jautrību parasti izraisa B-52 (Kahlua, Bailey’s, Cointreau liķieris, turklāt tieši šādā secībā). Tos tā saucamajos šotiņos lej pa naža vai bāra karotes aizmuguri tā, lai liķieri nostājas kārtām, beigās virskārtu aizdedzina un pasniedz degošu. Obligāta B-52 rituāla sastāvdaļa ir glāze ūdens un salmiņi, ar ko jāizsūc viss degošais dzēriens. Lai salmiņš neizkustu, to ātri iemet ūdens glāzē.…