Nigiri suši – visvairāk izplatītais suši veids. Tas sastāv no rīsa bumbiņas, kurai virsū uztupināts gabaliņš no jūras veltēm. Nigiri suši mēdz būt dažādi, bet populārākie ir ar tunzivi, garnelēm, zuti, kalmāriem, astoņkājiem. Maki suši – tajā rīsi un pārējās sastāvdaļas tiek ietītas kaltētas jūras aļģu lapā (nori), veidojot tievu ruletīti, ko sagriež nelielos gabaliņos. Šie suši mēdz būt dažāda…
Birka: austrumu virtuve
Rīsu ēdieni. Dažādi apstrādāti rīsi. Rīsu veidi. Indiešu rīsi. Plovs. Rīsu sacepums. Rīsu kūka. Mazie baltie (un dažkārt arī dzeltenie, sārtie vai melnie) graudiņi ir tik universāli, ka nenopriecāties. No rīsiem var gatavot praktiski visu – gan salātus, zupas, sāļus un saldus ēdienus, pat tortes un pīrādziņu pildījumu. Veiklie austrumnieki no rīsiem māk pagatavot arī makaronus. Turklāt, ja vien neaizrausies…