Biezpiena un ĀBOLU plācenīši ar ĶIRŠU ievārījumu

Nepieciešams:
700g pilnpiena biezpiena;
2 olas,
8 ēdamkarotes miltu,
3 ēdamkarotes vaniļas cukura,
kanēlis,
piens;
sarīvētas citrona miziņas,
1 skābs ābols,
eļļa,
pūdercukurs.

Pagatavošana:
Lielā bļodā saspaida biezpienu, piesit olas. Biezpiena masai pievieno miltus, pienu un maisa, līdz tā kļūst viendabīga. Piena un miltu daudzumu izvēlas atkarībā no biezpiena masas biezuma. Tā nedrīkst būt pārāk šķidra. Ābolu nomazgā, izņem serdi, sagriež kubiciņos un pievieno plācenīšu mīklai. Cukuru, kanēli un citrona miziņas pievieno pēc garšas. Ja citrona miziņas ir par daudz, mīkla var iegūt rūgtenu piegaršu.
Iegūto masu ar lielu karoti vai kausu liek uz sakarsētas pannas un cep eļļā, līdz plācenīši ir gatavi. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru un pārlietus ar ķiršu ievārījumu.

Piedevās ķiršu ievārījuma vietā var izmantot krējumu vai jogurtu.

Saistītie raksti

2 komentāri
  1. Un tagad lai tas, kas ielika šo recepti izmaksā man sporta zāles abonimentu!!! vakar sacepu – pārēdos. Manējais prasa lai rīt atkal būtu – nu ko būs jacep

  2. Šitos es arī uzcepu. Ekselenti. Tikai sakumā nevar saprast, cik biezai mīklai jābūt. uzcepu kontrolplāceni, sapratu, ka par šķidru un pievienoju miltus vairāk. Un vaniļas cukuru jāskatās pēc garšas, es bēru, manuprāt, vairāk. bet riktīgi labie plācenīši, paldies! 🙂

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.