Biezās, MĪKSTĀS PIPARKŪKAS

Apnikušas parastās piparkūkas? Izmēģini ko jaunu – cep gardās un mīkstās biezās piparkūkas!
Sastāvdaļas: 200 g cukurbiešu sīrupa, 200 g medus, 50 g sviesta, 150 g cukura, 2 olu dzeltenumi, ½ glāze piena, 400 g miltu, 50 g rauga, garšvielas (buķete pēc izvēles – iesals, kardamons, kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, ingvers, pipari), vai vari izmantot arī veikalos nopērkamās jau gatavās piparkūku garšvielas – 6 GARŠVIELU maisījumi PIPARKŪKĀM.
Pagatavošana: sīrupu, sviestu un 2/3 cukura liek katlā, uzvāra. Karstā maisījumā iekuļ miltus. Ļauj masai atdzist. Pēc tam tai piejauc medu, olu dzeltenumus, siltā pienā šķīdinātu raugu, atlikušo cukuru un saberztas garšvielas. Piparkūkas var cept cepumiem paredzētās formiņās ar augstām malām (mīkla tajās jāatstāj līdz cepšanas beigām, jo tā ir plūstoša!) vai arī kūku vai kēksu veidnē. Cep aptuveni 180 grādos.
Gatavas piparkūkas dekorē ar kausētu šokolādi, pūdercukuru vai mandeļu skaidiņām.

Lasi arī3 PIPARKŪKU receptes – PLĀNĀS, BIEZĀS un DIĒTISKĀS piparkūkas

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.