BANĀNU maize

Banānu maize ir garda gan tikko cepta, gan ir nākošajā dienā pēc cepšanas, un pārsmērēta ar sviestu būs lieliska brokastu sastāvdaļa.

Vajadzēs:
2¼ gl. miltu

½ gl. mīksta nesālīta sviesta

2 olas

1 gl. cukura (labākai garšai var likt pusglāzi baltā cukura un pusi brūnā)

¾ gl. jogurta bez piedevām (labāk pilnpiena)

3 ļoti gatavus banānus (vislabāk tādus, kam jau parādās brūnie plankumiņi)

1 tējk. vaniļas cukura
1½ tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sodas

¼ tējk. sāls

2 saujas sakapātu valriekstu (var nelikt, ja negaršo)

 
Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 C.

Saputo cukuru ar sviestu un vaniļu.
Jogurtu sajauc ar sodu un atstāj drusciņ “saburbuļoties”.
Jogurta masu iecilā sviesta masā.
Pa vienai pievieno olas.
Iesijā sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
Iecilā riekstus un samīcītus banānus.

Mīklu ielej 2 ietaukotās maizes veidnēs (garenajā kēksa veidnē) un cep 45-60 minūtes.
Ņem ārā un pilnībā atdzesē. 

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.