Ātrās uzkodas dažādu tautu virtuvēs

Japāņu virtuve. Visā pasaulē populāri kļuvuši japāņu ēdieni, tā tas ir arī pie mums Latvijā. Ja esi šīs virtuves piekritēja, tad zini, ka ieteicamākie ēdieni, ko vērts nobaudīt ir šādi – liellopu gaļa terijaki mērcē, vista daž?dos veidos, garneles, jakitori vista (vistas gabaliņi uzdurti uz bambusa iesmiņa ar mērci), miso zupa (ļoti vērtīga, jo satur jūras aļģes), ar mizu cepti kartupeļi, nūdeļu zupas un, protams, visu veidu suši un sašimi. Savukārt par japāņu virtuves ātro uzkodu viennozīmīgi var nosaukt ēdienu, ko dēvē par tempuru – visbiež?k tie ir dārzeņi vai garneles, kas fritēti mīklā. Šis tad nu būtu tas ēdiens, ko baudīt šad un tad, klāt izvēloties veselīgas piedevas – dārzeņus u.c.

Itāļu virtuve.
Kurš gan nezina itāļu ēdienus – makaronus un picas! Itāļu virtuve, starp citu, tradicionāli ir viena no tām, kurās sastopamas salīdzinoši daudz ātrās uzkodas. Taču itāļi ir labi pavāri un daļu no ātrajām uzkodām ir mācējuši pārveidot tā, ka šie ēdieni ir gana pieņemami veselīga uztura piekritējiem! No itāļu virtuves ieteicams nobaudīt makaronus ar tomātiem un Marinaras mērci, kas sastāv no olīveļļas, īpašiem, saulē nobriedušiem tomātiem, ķiplokiem un garšaugiem, zaļos salātus, picu ar dārzeņiem un liesu gaļu un nelielu piedevu siera, dārzeņu zupas. Tipiski ēdieni, kurus ieteicams baudīt vien pa retam – makaroni ar krējuma mērci, divkāršā siera pica ar treknas gaļas piedevām un krējuma mērci.

Meksikāņu virtuve. Arī karstā meksikāņu virtuve lēnām, bet pārliecinoši iekaro mūsu tautiešu sirdis. Ja esi šīs virtuves mīļotāja, vai vienkārši vēlies nobaudīt kaut ko no meksikāņu ēdieniem, tad labākā izvēle ir vistas fahitas (mīkstas kviešu tortiljas ar vistas gaļas pildījumu), enčiladas, liellopu gaļa mīkstā tako plācenī, pupiņas burito bez skābā krējuma un siera, kā arī salsas mērce. Savukārt ēdieni no meksikāņu virtuves, kurus droši vari ierakstīt ātro uzkodu sarakstā ir šādi – načo čipsi ar sieru, gvakamole, ceptas pupiņas, kā arī treknie tako plāceņi. Tos tad labāk atstāj kādām svētku reizēm, ne ikdienai.


Grieķu virtuve.
Grieķu virtuve tiek raksturota kā viena no visveselīgākajām un figūrai draudzīgākajām! Ja tev ir iespēja nobaudīt kaut ko no šīs tautas ēdieniem, tad ieteicamākie būtu liess suflaki vai vistas kebabs ar salātiem un viennozīmīgi tadziki mērce, kas tradicionāli tiek gatavota no dabīgā jogurta, gurķu un zaļumu piedevām! Taču kā jau katras tautas virtuvē, arī grieķiem ir savi ēdieni, kurus droši varam saukt par ātrajām uzkodām, piemēram, visi ar treknu krēmu pildītie sviesta mīklas kondetorijas izstrādājumi, kurus, protams, ir vērts nobaudīt, taču vien kā desertu un ne tik bieži, kā pamatēdienus.

ķīniešu virtuve.
ķīniešu ēdieni, tāpat kā japāņu, ir guvuši milzu lielu piekritēju pulku visā pasaulē un arī pie mums Latvijā ?zijas virtuve kļūst arvien populārāka. Vislabākā izvēle apmeklējot ķīniešu restorānu – visu veidu zupas, daž?du dārzeņu salāti, tvaicēti rīsi, visi bambusa tvaicējamajā grozā gatavotie ēdieni, ar mizu cepti kartupeļi, nūdeles ar jūras veltēm, vistu vai liellopu gaļu. Taču arī šīs tautas virtuvē ir sastopami, turklāt visai populāri ēdieni, kuri ierindojas ātro uzkodu kategorijā. Tie ir vistu spārniņi un visi lielā eļļas daudzumā cepti vai fritēti ēdieni.

Saistītie raksti
ātrās uzkodas – kā savienot gardo ar vesel?go?

6 komentāri
  1. nu grieķiem trekna, ātrā uzkoda ir giro.. un nemaz ne veselīga.. un figūra arī nav no tām labākajām.. bet deserts tiešām gards..

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.