Ātrā ZEMEŅU kūka bez cepšanas

Sastāvdaļas – pamatnei – 150g šokolādes cepumi (vai parastie cepumi un 1 ēdamk. kakao) 60g sviests. Krēmam – 250g zemenes, 300ml jogurts zemeņu, 200ml saldais krējums, 50ml piens, 200g biezpiens, 100g cukurs, 2 ēdamkarotes želantīna. Rotāšanai – svaigas zemenes un pēc izvēles – šokolāde.
Pagatavošana – cepumus samīca un sajauc ar sviestu, cepšanas formu izklāj ar cepamo papīru, un ieliek iegūto masu, nedaudz sablīvē un liek ledusskapī. Želantīnam uzlej pienu, uzbriedina un pēc 30 minūtēm sildot uz lēnas uguns izšķīdina, nepieļaujot sākt vārīšanos (temperatūrā līdz 80 grādiem), tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ar mikseri vai blenderi samaisa jogurtu, cukuru, biezpienu, tad pievieno sasmalcinātas zemenes, pievieno želatīnu, labi samaisa, un ieliek ledusskapī uz pusstundu. Kārtīgi saputo saldo krējumu, sajauc ar jogurta želeju, samaisa un pārlej ar to kūkas pamatni, izlīdzina, ievieto ledusskapī pilnīgai sastingšanai. Gatavo kūku rotā ar sagrieztām zemenēm un sarīvētu šokolādi.

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.