Ātrā un vienkāršā ĀBOLU plātsmaize

Piedāvājam tev ļoti ātru un vienkāršu ābolu plātsmaizes recepti, kas izdosies ikvienai un garšos pilnīgi visiem! Izmēģini!

Sastāvdaļas – 1 standarta cepeškrāsns plātsmaizes mīklai vajadzēs 2 glāzes miltu (var ņemt gan klasiskos kviešu miltus, gan arī, piemēram, pilngraudu, rupja maluma miltus), 2 glāzes kefīra, 1 nepilna glāze cukura, 2 olas un nepilna tējkarote cepamā pulvera. Pildījumam vajadzēs 4-8 ābolus (atkarīgs no to lieluma), apmēram 150g skābā krējuma, cukurs, malts kanēlis.

Pagatavošana – mīklu pagatavo bļodā sajaucot miltus ar kefīru, cukuru, olām un cepamo pulveri. Viss rūpīgi jāsamaisa līdz viendabīgai masai. Mīklu lej uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, mīklu izlīdzina. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, ko kārto rindās uz plātsmaizes. Jo izteiktāku ābolu garšu vēlas, jo abolus liek blīvāk un vairāk. Liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem. Cep apmēram 30-40 minūtes. Pa to laiku sajauc skābo krējumu ar cukuru un kanēli – tā, lai pēc garšas būtu saldi un kanēlīgi. Izņem plātsmaizi no cepeškrāsns, pārlej ar sagatavoto krējumu, vienmērīgi to izlīdzina. Liek atpakaļ krāsnī un cep vēl apmēram 10-15 minūtes, kamēr plātsmaize gatava. Tāda tā ir, kad apakša paliek smuki brūnīga, bet uzmana, lai tā nepiedeg.

Piebildes – šajā plātsmaizē ābolus droši var papildināt ar bumbieriem, plūmēm, banāniem vai dažādām ogām. Plātsmaize silta garšo lieliski kopā ar saldējumu. Taču arī atdzisusi ir ļoti garda!

Šim rakstam pievienotajai fotogrāfijai ir tikai ilustratīvs raksturs!

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.