Ātrā BANĀNU kūka jeb Banoffee

Dienās, kad gribas iepriecināt sevi un citus ar kādu gardu, pašgatavotu kūku, šis angļu deserts būs lieliska izvēle. Kūka tiek pagatavota no banāniem, saldā krējuma un iebiezinātā piena, tāpēc tā būs gana sātīga, lai vēlmi uz kārumiem apmierinātu ar vienu gabaliņu kūkas. Šī kūka tik tiešām ir viegli un ātri pagatavojama – pārliecinies par to pati! 

Sastāvdaļas
– mīklai: var izmantot pašu gatavotu smilšu mīklu kā kūkas pamatni, bet tikpat garšīga tā būs, ja pamatnei izmantosi cepumu masu, ko var pagatavot, piemēram, no divām paciņām klasisko Selgas cepumu un 150g sviesta. Pildījumam: 1 bundžiņa vārīts iebiezinātais piens, 3-4 banāni, 300ml saldā krējuma, 2 ēd.k. pūdercukura. Dekorēšanai – kakao pulveris vai sarīvēta šokolāde

Pagatavošana
– sasmalcina cepumus, pēc tam tos sajauc ar sviestu. Cepumu un sviestu masu ieber veidnē un jāizlīdzina pa visu pamatni. Ja izmanto tartes formu, tad cepumu masu izklāj arī gar malām. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 175 grādu temperatūrā uz 10-15min, līdz mīkla ir kļuvusi zeltaini brūna. Pēc tam pamatni atdzesē. 

Kamēr dzesējas kūkas pamatne, vārīto kondensēto pienu ieliek bļodiņā un samaisa viendabīgā masā, lai tā būtu viegli uzklājama. Saputo saldo krējumu, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Putukrējums noteikti stingri jāsakuļ, lai tas nav šķidrs. Vārīto iebiezināto pienu ieklāj kūkas pamatnei pa virsu, pēc tam pa virsu izkārto sagrieztas banānu šķēlītes(banāniem jānoklāj visa kūka). Ar karoti liek virs banāniem sakulto putukrējumu un veido dekoratīvas pikas. Pa virsu uzber sarīvēto šokolādi vai kakao pulveri.

6 komentāru
  1. Šo kūku varētu padarīt vieglāku iebiezinātā vārītā piena vietā izmantojot biezāku karameļu pudiņu :).

  2. Un zemāka holesterīna versija varētu būt izmantojot sojas karameļu pudiņu. 🙂

  3. nu bet tak nenormāļi trekna – cepumi ar sviestu, iebiezinātais piens un vēl putukrējums. tas ir vāks….

  4. Ir trekna, bet super garšīga. Un tā ir – pietiek ar vienu gabalu! Un vēl – banoffee ir šīs kūkas starptautiskais nosaukums 😉

Komentēt Zuze Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.