Ātrā, atsvaidzinošā un veselīgā OGU KŪKA

Vasara ir laiks, kad nepieciešams uzņemt visus dabas dāvātos vitamīnus. Un kā gan to izdarīt vēl labāk, ja ne ar gardu un veselīgu saldēdienu? Tavai uzmanībai piedāvājam kūku, kas ne tikai atsvaidzinās karstā vasaras dienā, bet būs arī īsta vitamīnu bumba!

Pamatnei nepieciešams – ½ sauja mandeles, ½ sauja Indijas riekstu (riekstu veidu proporciju var variēt pēc patikas), 10 dateles, 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas.

Kūkas pildījumam nepieciešams – 2 glāzes svaigu ogu (zemenes, avenes, kādas citas ogas vai to mikslis – pēc izvēles), 2 banāni, 1 laims, 2-3 ēdamkarotes medus (ja ogas ir skābas, medu var pievienot vairāk)

Pamatni gatavo šādi – riekstus sasmalcina piestā vai blenderī. Dateles sīki sagriež un saber vienā traukā ar sasmalcinātajiem riekstiem. Izkausē kokosriekstu eļļu un ar to pārlej riekstus un dateles. Masu kārtīgi samīca, kamēr kokosriekstu eļļa visu ir vienmērīgi „samērcējusi”. Gatavo masu liek kūkas veidnē un vienmērīgi piepresē pie pamatnes. Atstāj atdzist aptuveni 20 minūtes.

Ņem vērā – jo smalkāk sasmalcināsi riekstus un dateles, jo kūkas pamatne būs stingrāka!

Pildījumu gatavo šādi – sablenderē svaigās ogas un banānus. No laima izspiež sulu. To pievieno augļu-ogu masai. Pēc tam masā iemaisa medu (ja tas nav šķidrs, vispirms nepieciešams to izkausēt). Visu kārtīgi sablenderē.

Gatavo kūkas masu lej pāri sagatavotajai pamatnei. Kūku liek ledusskapī uz 1 stundu.

Dekorē ar riekstiem, kokosu, šokolādes skaidiņām vai ogām. Pasniedz atdzesētu.

4 komentāru
  1. Un kur tad želantīns? Sablendētas ogas tāpat vien ledusskapī stāvot nesastings 😀

  2. Es ši garda ogu kūka pagatovots un iznākts ļoti gardums!Es runājs latvisks ļoti slikts!Paldis ieteikts jums es ši garda ogu kūka.Paldis vēlreiz!

  3. Es vispār nesaprotu ko Buladžino Sankterass tur murgo?Bet kūka tiešām ļoti garda! 😀

  4. Ai nu ko jūs tur kasaties? Kūka ir garda un miers ļoti garda es šo mājaslapu apmeklēju regulāri un varu pateikt tā veidotājam kā jus te viens otru apdiršat tāpēc nevajag ja?Un kūku iesaku pilnīgi visiem! Tas profesionālais pavārs Buladžino Sankterass nemaz nav tik slikts gatavotājs esmu nogaršojis viņa izdomāto un veidoto “Konpra siera” kūku tā ir īsta ņamma.Nomierinaties arī tu itāli vai spāni vai kas tu tur īsti esi Sankterass kungs vai jaunskungs?Nu labi karoči miers jūsu starpā ļaudis!

Komentēt Aha Neatbildēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.