Arbūzu sorbets

Sastāvdaļas – 3 glāzes ūdens; 1 glāze cukura; 4 glāzes sasmalcināta arbūza, ¼ glāzes laima sulas.

Pagatavošana
– sajauc katlā 3 glāzes ūdens ar 1 glāzi cukura un karsē uz lielas uguns līdz uzmet burbuli, bet nevāra. Noņem no uguns un atdzesē. Atdzesēto sīrupu sajauc ar sasmalcināto arbūzu un blenderē līdz masa kļūst viendabīga. Pielej klāt laima sulu, apsedz trauku un atdzesē 2 stundas. Pēc tam ielej masu saldējamā traukā un liek saldētavā saldēties. Pasniedz, kad sasalis!

Piezīmes
– līdzīgi var pagatavot citu augļu un ogu sorbetus pēc vēlmēm arbūza vietā, liekot klāt vēlamos augļus vai ogas.

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.