Apelsīnu keksiņi konkursiņam

2 olas
120 g cukura
80 ml augu eļļas
150 ml jogurta bez piedevām
50 ml apelsīnu sulas
1 apelsīns
300 g miltu
1 paciņa cepampulvera
100 g lazdu riekstu
3 ēdamkarotes apelsīnu ievārījuma

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Olas saputo ar cukuru, pievieno eļļu, jogurtu un sulu. Ja vien iespējams, izvēlies ekoapelsīnu, jo būs jāizmanto arī tā miziņa. Apelsīnu noplaucē, nosusina un miziņu sarīvē. Mīkstumu atbrīvo no baltajām daļām un plēves un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno masai. Miltus sajauc ar cepampulveri un uzsijā mīklai, lēnām iemaisot. Lazdu riekstus virtuves kombainī samaļ un pievieno mīklai. Ietauko mazās keksu veidnītes un lej katrā mīklu, tā, lai augšā paliktu aptuveni centimetru bieza maliņa. Katra keksiņa vidū ieliec pikuci apelsīnu ievārījuma. Cep, līdz keksiņi kļūst zeltaini, tad izslēdz krāsni, bet atstāj tos vēl piecas minūtes sildīties.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.