ALUS marināde LIELLOPA gaļas ŠAŠLIKAM

Sastāvdaļas – puskilogramam līdz kilogramam (atkarībā cik stipru garšu vēlas) šašlika150 ml alus (vēlams tumša un medaina alus),2 ķiploka daiviņas, 30 ml sojas mērces, 1 ēdamkarote smalki sakapātu vai samaltu parasto sīpolu, 1 ēdamkarote smalki sakapātu vai samaltu šalotes sīpolu, 1 ēdamkarote Vorčesteras mērces, 1 ēdamkarote sinepju, ¼ tējkarotes smalki sakapāta estragona, ¼ tējkarotes smalki sakapātu pētersīļu, sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana –
Smalki sakapā ķiplokus, sīpolus un šalotes sīpolus. Tiem pievieno smalki sakapātos garšaugus – estragonu un pētersīļus. Pievieno Vorčesteras mērci, sojas mērci, sinepes, visu sajauc. Kā pēdējo pievieno alu un garšvielas – pēc garšas. Gatavo marinādi kārtīgi samaisa. Marinādē liek gaļu un ļauj tai ievilkties vismaz 30 minūtes. Gaļai cepoties, atlikušo marinādi ik pa brīdim var paliet virsū, lai gaļa sanāk sulīgāka.

Piezīmes –
Receptē norādītās sastāvdaļas iespējams variēt pēc saviem ieskatiem – var pievienot vairāk alus, ja tīk tā garša un to vēlas sajust arī gaļā. Var pievienot arī vairāk sojas mērces, kas kopā ar alu dos neparastas garšas nianses! Kopumā šādi pagatavots šašliks ies pie sirds stiprajam dzimumam, taču nebūs par stipru un asu arī dāmām!

Lasi arī – 6 dažādas MARINĀDES vistas, cūkgaļas un liellopa gaļas ŠAŠLIKAM

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.