ĀBOLU BIEZENIS AR KANĒLI

Sastāvdaļas – aptuveni 9-10 kilogrami ābolu, cukurs un kanēlis – pēc garšas.

Pagatavošana
– ābolus nomizo un sagriež šķēlēs. Lielā katlā ielej nedaudz ūdens, pagaida kad tas uzvārījies, un liek iekšā sagrieztos ābolus. Sutina, līdz tie kļūst pavisam mīksti. Šī procesa laikā izdalīsies liels daudzums ābolu sulas, kuru labāk atliet, jo citādi biezenis sanāks pārāk ūdeņains. Kad āboli kļuvuši mīksti, tie jāsastampā, jāsablenderē vai jāsamaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Protams, var iegādāties arī speciālu maļamo ierīci šādam nolūkam, taču tas nav obligāti. Kad biezenis gatavs, to liek atpakaļ katlā un pievieno cukuru un kanēli pēc garšas – ja tīk saldāks, pievieno vairāk, tas pats attiecas uz kanēli. Gatavo biezeni pilda iepriekš sagatavotās burciņās, aizvāko un liek vārošā ūdens peldē karsēties vēl aptuveni 20 minūtes. Ņem ārā, atdzesē un nes uz pagrabu!

Piebilde
– Šādi pagatavots ābolu biezenis ir visai ātri realizējams. Ja cukurs tiek pievienots vairāk, tad tas stāvēs ilgāk, tomēr to nav paredzēts turēt pagrabā pārlieku ilgi.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.