8 veidi kā padarīt saldos gardumus veselīgākus

https://www.istockphoto.com/

Pēdējo gadu laikā ne tikai profesionāli konditorei, bet arī konditorejas izstrādājumu cienītāji ir atraduši daudz un dažādus veidus kā iemīļotās kūkas, tortes, cepumus un pīrāgus pagatavotu ar mazāku tauku un cukuru daudzumu, lai šos našķus varētu baudīt bez grēka. Dažas no šīm inovācijām ir mainījušas tradicionālo variantu formu un garšu, tomēr daudzas ir kļuvušas par diezgan pieņemamām tradicionālo recepšu alternatīvām. Profesionāli iesaka eksperimentēt ar savām mīļākajām receptēm, jo pagatavojot dažādus konditorejas izstrādājumus, bieži vien tauku daudzumu var samazināt par trešdaļu, savukārt cukura daudzumu pat uz pusi, nezaudējot izstrādājuma formu un garšu. Lūk, espati.lv ir apkopojuši dažus padomus kā samazināt tauku un cukura daudzumu konditorejas izstrādājumos.

1.Pamēģiniet cepumu un kūku receptēs aizstāt daļu no nepieciešamā tauku daudzuma ar ābolu, plūmju, banānu vai citu augļu biezeni. Augļi nodrošinās tādu pašu mitruma daudzumu un izstrādājumu struktūru kā taukvielas, turklāt tie padarīs ēdienu saldāku un piešķirs tam īpašu garšu.

2. Augļu pīrāgos samaziniet cukura daudzumu vai nepievienojiet to nemaz, savukārt garšas uzlabošanai pievienojiet vairāk kanēļa vai citu garšvielu. Ja vēlaties pagatavot pīrāgu no skābiem augļiem, cukura vietā pievienojiet saldus augļus.

3. Samaziniet tauku daudzumu pīrāgos, gatavojot tos tikai ar vienu biskvīta kārtu vai pat bez tās.

4. Cepot tortes, pievienojiet vairāk olu baltumu, samazinot olu dzeltenuma daudzumu – tas palielinās olbaltumvielu daudzumu un vienlaikus samazināt tauku un holesterīna daudzumu.

5. Pīrāgu pildījumiem iebiezināto pienu aizvietojiet ar iebiezinātu vājpienu, savukārt trekna krējuma siera vietā pildījumam un garnējumam izmēģiniet jogurta sieru. Augļi, ogas un augļu mērces arī var kalpot par lielisku garnējumu ar zemu tauku saturu.

6. Palieliniet uzturvielu daudzumu un samaziniet tauku saturu cepumos, paliekot pie pārbaudītām vērtībām, piemēram, auzu pārslu cepumiem un žāvētiem augļiem. Tāpat variet daļu taukvielu aizstāt ar ābolu vai plūmju biezeni. Izmēģiniet dažāda veida miltus, kā arī riekstu vietā pievienojiet rozīnes un citus žāvētus augļus.

7. Īpašiem svētkiem pagatavojiet klasisko Pavlovas kūku, kuras pamatā ir saputots olas baltums. Pievienojiet tai svaigas ogas un aveņu vai zemeņu mērci. Tās saturā tikpat kā nebūs tauku un būs daudz mazāk kaloriju nekā šokolādes kūkā, kas turklāt bagātīgi pārklāta ar šokolādes glazūru.

8. Pagatavojiet vieglu citrona un siera kūku no beztauku vai vājpiena biezpiena, rikotas siera, iebiezināta vājpiena, citrona miziņas un olas baltuma. Krēma vietā garnējiet kūku ar jogurtu un svaigām ogām vai augļiem.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.