6 garšīgu kokteiļu receptes

Uzrīkojam kokteiļballīti – skan jau smalki, bet kādu!? Fizi, kolinsi, slingi, rikiji, šritmaheri – tie visi ir kokteiļu veidi. Izklaidējošs, atspirdzinošs, barojošs, īsā vai garā malka kokteilis – arī tas pieder pie lietas, ja jāievieš skaidrība kokteiļošanas pasākuma organizēšanā un rīkošanā. Taču, ja jāatbild uz jautājumu – kas ir jebkura kokteiļu baudīšanas pasākuma galvenais ieguvums un vērtīgākā daļa, var droši sacīt: ja improvizējot ar dzērieniem un ļaujoties to variācijām cilvēkam atraisās mēle, ja viņš kļūst smaidīgs, draudzīgs – mērķis ir sasniegts! 

Tā kādā saulainā pavasara pēcpusdienā www.espati.lv gastronomisko baudu mīļotāji, ņemot talkā Guttas jauno apelsīnu-ananasu nektāru un apelsīnu-greipfrūtu sulu, arī nolemj sarīkot neatkārtojamu kokteiļu ballīti sev un meitenēm par godu. Jaucot un savienojot tīkamas garšas produktus un radot sešus ļoti gardus, gandrīz nevainīgus kokteiļus, gastronomisko baudu mīļotāji procesa gaitā secina: tiešām, visiem ir atraisījušās mēles, meiteņu vaigus rotā draudzīga smaida bedrītes un visiem ir labi!


Kokteiļu prieki

 

Guttas jaunais apelsīnu-ananasu nektārs, kļūdams par kokteiļu sastāvdaļu, lieliski sader kopā ar pārējiem komponentiem, saldējumu, augļiem un ogām, dzērienam piešķirot garšas niansēm bagātu svaigumu.

Štefija grāfa 

Sastāvdaļas: 
60ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra,
30ml multiaugļu nektāra, 
30ml mango sulas, 
30ml tonika, 
2 ledus gabaliņi

Visas sastāvdaļas sakuļ blenderī, lej kokteiļglāzē. Dekorē pēc vēlēšanās un pasniedz

Raganas skūpsts www.espati.lv interpretācijā 

Sastāvdaļas:
200ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra, 
100ml ābolu sulas, 
100ml persiku sulas, 
300 g zemeņu, 
400 g plombīra saldējuma

Zemenes un saldējumu sablenderē, līdz iegūst šķidras konsistences masu. Pēc tam pielej sulas un vēlreiz visu blenderē apmēram divas minūtes. Kokteili lej augstās glāzēs, pasniedz ar 2 salmiņiem
 

Trojas zirgs

Sastāvdaļas: 
160 ml Guttas apelsīnu-ananasu nektāra, 
20 ml laima sulas, 
10 ml grenadīna sīrupa, 
3 pilieni Bitter Angostura

Visas kokteiļa sastāvdaļas lej šeikerī, kas līdz 1/3 piepildīts ar ledu, un sajauc. Izkāš highball glāzē, dekorē pēc vēlēšanās
 


Guttas
jaunā apelsīnu-greipfrūtu sula lieliski noder, gatavojot dažādus bezalkoholiskus dzērienus, taču neliela alkohola piešprice kokteilim piešķir akcentu, uzliek to ļoti būtisko punktiņu uz "i".
Apelsīnu un greipfrūtu kokteilis www.espati.lv versija

Sastāvdaļas: 
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
6 ledus gabaliņi, 
viens apelsīns, 
viena ēdamkarote medus, 
20 ml jogurta (piem. dzeramais jogurts ar vaniļas garšu) 
Apelsīnu nomizo, sagriež gabaliņos, liek blenderī kopā ar pārējām sastāvdaļām, sakuļ.

Strawberry light

Sastāvdaļas: 
160 ml Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
50 ml Ginger alle
150 g zemeņu
Visus komponentus, izņemot Gingr alle, sakul blenderī. Pievieno Ginger alle un dekorē ar zemeni. Vēlams pasniegt atdzesētu.
Trīs kārtas

Sastāvdaļas: 
200g Guttas apelsīnu-greipfrūta sulas, 
50g Rīgas melnā balzama, 
divas ēdamkarotes grenadīna sīrupa
Lēnām lejot pa otrādi apgrieztu karoti, glāzē uzmanīgi pildi vispirms sulu, tad balzamu un visbeidzot sīrupu. Kokteili pasniedzot, svarīgs ir krāsu kontrasts, dzerot to vēlams samaisīt. 

Izdevušos  pasākumu!

Paldies Guttai!

Saistītie raksti

7 komentāri
  1. Lieliskas kokteilja receptes un Paldies par tik daudzam variaacijam kur alkahols nav nepiecieshams 🙂

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.