4 puķkāpostu ēdieni – viegli, gardi un veselīgi

Puķkāposti jeb ziedkāposti ir vieni no populārākajiem dārzeņiem Latvijā. Tie ir uzturā vērtīgi kāpostaugi – viegli sagremojami, satur daudz kālija, kalcija, magnija un C vitamīna. Sevišķi ieteicami vasarā, kad organisms teju vai prasa ko vieglu un gaisīgu, taču tajā pašā laikā tādu, kas rada sāta sajūtu un ir veselīgs! Puķkāpostus patērē svaigā veidā, vāra, sautē, cep, marinē un sasaldē. Piedāvājam tev 4 gardas puķkāpostu ēdienu receptes, kurās maksimāli tiek saglabātas šī vērtīgā dārzeņa uzturvielas – lai labi garšo! 

PUĶKĀPOSTI GALVIŅĀS


 
Ļoti ātrs, taču tādēļ ne mazāk gardu puķkāpostu pagatavošanas veids! Recepti lasi šeit!

PUĶKĀPOSTI AR SĒNĒM


 
Izbaudi jaunas puķkāpostu garšas variācijas! Recepti lasi šeit!

VIEGLIE PUĶKĀPOSTI TOMĀTOS UN GURĶOS


 
Garšīga un ļoti vasarīga puķkāpostu salātu versija – perfekta vieglām pusdienām vai vakariņām! Recepti lasi šeit!

PUĶKĀPOSTI KRĒJUMĀ


 

Garšos lieliski gan ar vārītiem jaunajiem kartupelīšiem un dillēm, gan gaļas ēdieniem, gan atsevišķi! Resepti lasi šeit! 

Saistītie raksti

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.