4 dažādas SALDO PANKŪKU receptes

Pankūku brīvdienas? Kāpēc gan ne! www.espati.lv tev piedāvā četras gardu saldo pankūku receptes tavam brīvdienas rītam, pēcpusdienai vai vakaram kopā ar draugiem vai ģimeni!
 
Auzu pārslu pankūkas
2 olas
1 ābols
500 ml piena
250 g auzu pārslu
3 ēdamkarotes cukura
šķipsna sāls
eļļa cepšanai
kanēlis
Auzu pārslas ieber bļodiņā aplej ar pienu, ļauj uzbriest.
Atsevišķi sakuļ olas ar cukuru un sāli. Samaisa kopā ar uzbriedušajām pārslām. Liek sakarsētā pannā nelielus aplīšus, tajos apaļas ābolu šķēlītes. Saceptās pankūciņas apber ar kanēli. Pasniedz ar krējumu.

Ābolu – ķirbju pankūkas
500 g mizotu ābolu
500 g ķirbja
4 ēdamkarotes miltu
4 olas
2 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
Ābolus un ķirbi sarīvē skaidiņās. Pievieno ar sāli un cukuru saputotas olas. Visbeidzot pieliek miltus tik, cik norādīts receptē vai cik nepieciešams, lai mīkla būtu vidēji biezas konsistences (tas atkarīgs no tā, cik sulīgi ir paņemtie āboli un ķirbis). Cep sakarsētā eļļā.

Rauga pankūkas ar mellenēm
280 g miltu
5 g sausā rauga
500 ml piena
4 olas
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
4 ēdamkarotes cukura
šķipsna sāls
eļļa cepšanai
svaigas vai saldētas mellenes
Pienu ielej bļodā, pievieno raugu, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru, sāli un iesijā miltus. Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pieliekot parasto cukuru. Olu baltumus lēni iecilā gatavajā mīklā. 1/2 melleņu viegli iemaisa mīklā. Pankūkas cep zeltaini brūnas kā nelielus plācenīšus. Atlikušās melleness liek uz pankūkām.
 
Torte no pankūkām
Sastāvdaļas, lai saceptu plānās pankūkas
150 g miltu
150 ml piena
2 olas
šķipsna sāls
un
300 g biezpiena
iebiezinātais piens (nevārīts)
2 ēdamkarotes medus
2 kivi (var aizstāt ar citu augli, kas garšo)
No pankūku mīklas jāsacep plānās pankūkas, kas būs kūkas pamata kārtas. Biezpienu samaisa ar pusi no iebiezinātā piena. Ņem apaļas formas cepamo trauku, viegli ietauko. Tad liek pankūku, pa virsu viegli smērē pildījumu. Tā veido vairākas kārtas līdz pankūkas un pildījums beidzies. Augšpusi pabeidz ar pildījuma kārtu. Liek kūku uz 20 minūtēm 200 grādu karstumā.
Kad kūka gatava, to nedaudz padzesē. Dekorē ar kivi gabaliņiem, kas sajaukti ar medu. Ēd pilnīgi atdzesētu.

Saistītie raksti

1 komentārs

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.