2008. gada labākās pavārgrāmatas

Ja meklē īpašu pavārgrāmatu, kādu neatrast Latvijas grāmatnīcu plauktos, portāls www.epicurous.com ir nosaucis 2008. gada labākās pavārgrāmatas, iedalot tās vairākās kategorijās.

2008. gada labākā pavārgrāmata
Fish Without a Doubt by Rick Moonen & Roy Finamore
Rika Mūnija pavārmākslas ceļvedis palīdzēs jums neapjukt pat pašā lielākajā zivju un jūras velšu veikalā.
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Fish-Without-Doubt-Essential-Companion/dp/061853119X/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228749806&sr=8-1

Visizklaidējošākā pavārgrāmata

Eat Feed Autumn Winter by Anne Bramley
Rudens un ziemas sezonas receptes, kurās izmantots plašs attiecīgās sezonas tirgū nopērkamo dārzeņu klāsts – sākot no ķirbja un beidzot ar bietēm, un kartupeļiem.
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Eat-Feed-Autumn-Winter-Celebrate/dp/1584797193/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228751357&sr=1-1

Labākā smadzeņu darbībai
A Day at elBulli by Ferran Adrià
Slavenā restorāna El Bulli pavāra Ferāna Adrias vārds komentārus neprasa. Visticamāk, nevienu no Adrias receptēm nebūs iespējams pagatavot mājas apstākļos, neskatoties uz to, gaumīgi noformētā grāmata piedāvā aizraujošu ieskatu molekulārās gastronomijas zvaigznes Ferāna Adrias skatuves aizkulisēs.
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Day-at-elBulli-Ferran-Adria/dp/0714848832/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228752262&sr=1-1

Labākais ceļojums ar pavārgrāmatu
Turquoise by Greg & Lucy Malouf
Grāmata, kas neliks garlaikoties, lasot tikai pelēku tekstu, bet priecēs ar krāsainām ilustrācijām. Nepārspējamie ēdienu attēli un ceļojumu fotogrāfijas, ļaus apceļot Turciju, neizejot no mājas.
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Turquoise-Travels-Turkey-Greg-Malouf/dp/0811866033/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228753006&sr=1-1

Labākā konditoram
The Modern Baker by Nick Malgieri
Smalkmaizītes, kūkas, cepumi un daudz kas cits, bez kā nevar dzīvot īstens kārumnieks. Detalizētas fotogrāfijas palīdzēs realizēt pat vissarežģītākās receptes.
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Modern-Baker-Time-Saving-Techniques-Cookies/dp/0756639719/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228753495&sr=1-1

Labākā itāļu virtuve
Urban Italian by Andrew Carmellini and Gwen Hyman
Vieglā, atsvaidzinoši asprātīgā valodā, Endrjū Karmelīni iepazīstina ar moderno lielpilsētas itāļu virtuvi. Kāpēc gan nepagatavot vilinošu spageti ar valriekstiem, ja Karmelīni to apraksta kā stupid-easy to make?
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Urban-Italian-Simple-Recipes-Stories/dp/159691470X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228754903&sr=1-1

Labākā orientālā

Secrets of the Red Lantern by Pauline Nguyen
Restorānu īpašniece Paulina Ngujena paralēli vienkārši pagatavojamām vjetnamiešu receptēm, izstāsta savas ģimenes vēsturi. 
Vari iegādāties: http://www.amazon.com/Secrets-Red-Lantern-Stories-Vietnamese/dp/0740777432/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228755769&sr=1-1

Saistītie raksti

1 komentārs
  1. man patīk, ja pavārgrāmatā ir kaut kas īpašs – noformējums, receptes pasniegšanas veids…sanāk arī kādam dāvināt, un tad izvēlos kaut ko patiešām interesantu. Šīs visas laikam tomēr būs kādā svešvalodā…ja angļu, tad jau tīri ok.

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.