14 kvartāli garšas

    Ņujorkā 14 kvartālus garajā Amsterdam ave. esot 74 restorāni ar vienu kopīgu iezīmi, tie visi esot garlaiciīgi. Rīgā arī ir apmēram 74 restorāni ieskaitot slavenā skotu pavāra McDonalda ātrās apkalpošanas restorānus un tiem arī ir viena kopīga iezīme, tie visi ir garlaicīgi. Nu kapēc tā? Labi, es mazliet pārspīleju, visi drošvien nav garlaiciigi, vismaz ne visiem tur ir garlaicīgi. Bet ja godīgi, tad ir tāda sajūta, ka visi tie ir taisīti ar domu, ka tikai kāds mūs nenokritizē un nenopeļ. Tad bizness būs cauri. Bet bez sliktā nav labā un izcilā. Protams, protams es te tagad izrunājos tā, itkā es būtu bijis visos. Nu labi neesmu un neesmu tapēc, ka neesmu dzirdējis, ka būtu kāds tiešām feins iestādījums uz kuru doties speciāli. Mums ir daudz lielisku mākslinieku, aktieru, rakstnieku, dzejnieku, bet pavārs taču arī ir makslinieks. Kur viņi ir? Man skolā teica, zīmēt var iemācīt katram, gleznot tikai tam, kam tas ir dots no dzimšanas. Vai tiešām starp mums nedzimst pavāri – mākslinieki? Nu ok, man patīk Fabrikas restorāns, Kaļķu vārti, Vincets nepatīk, bet tur noteikti nav garlaicīgi. Dažreiz paskatos tos Jamie Oliver raidījumus, nu viss pa vienkāršo un ātro, bet zin kas ir…….pēc skata man tas nepatīk un ar Sirmo ir tieši tas pats. Cilvēks taču vispirms ēd ar acīm un degunu, ar muti pēc tam. Laikam tapēc es neko neesmu mēģinājis atdarināt. Lai gan, redz, uz to Olivera restorānu Londonā esot jāpierakstās nedēļu iepriekš, moš’ Sirmajam vienreiz ir jāsaņemās un tā doma par restorānu ir jānoved līdz galam. Un varbūt Barton&Gastier vīni ir tieši tie, kas ir jāpasniedz pie ēdiena, lai gan man liekas, ka tie ir nenormāli garlaicīgi un par neadekvātu cenu. Bet tas nu tā.
Vispār ir tā, ka aiziet tomēr kautkur gribās, nu kautvai dekorāciju maiņas pēc, un tad man priekš sevis ir risinājums. Ņemu Prosciuto ar meloni (diez kādeļ dažās vietas oranžās melones vietā liek zaļo?) un pudeli Chardonnay (Lindemans Bin 65 par piemēru), tas viss tomēr atveldzē dvēseli, vismaz manējo 🙂
Un vispār, man drošvien nav taisnība.

P.s.
Sūdu būšana, tiko apskatījuos to www.fifteen.net, nākamnedēļ būšu Londonā, bet nebūs laika aiziet 🙁

P.s.s.

Kas gan ēdiens ir bez dzēriena. Iesaku Pinot Grigio Friuli Canal del Ronco. Feins, viegls baltvīns. Nekas izcils, bet gaumīgs.

Nav komentāru

Komentēt

Tava e-pasta adrese netiks publiskota.